Kontorhotel er blevet et meget populært fænomen, og folk er for alvor ved at få øjnene op for, at det faktisk er en meget smart løsning. Du får en billigere husleje, der er nogle fordele ved den måde, I arbejder på, du kan få inspiration fra ligesindede og meget mere. Det lyder jo i sig selv godt, men så er spørgsmålet bare, hvor I finder et kontorhotel? Selvom det er blevet et populært fænomen, så har kontorhotellet alligevel sine begrænsninger, fordi de ikke er til at finde i alle byer.
Er en kontorbygning et storbyfænomen?
Man kan hurtigt tro, at et kontorhotel eller en kontorbygning er et storbyfænomen, og de kun er at finde i byer som Aarhus og København. Det er ikke helt rigtigt. De er nemlig også i byer som Aalborg og Odense. Det er dog delvist rigtigt, at det p.t. er et storbyfænomen. Du finder ikke særlig mange kontorhoteller i provinsen, og det har altså den betydning, at hvis du eller I som firma har lyst til at blive en del af et kontorhotel, så kræver det som regel, at I vender næsen mod storbyen.
Det har selvfølgelig sine fordele og ulemper at placere kontorbygningerne inde i storbyen. En fordel for dem, der udlejer dem, er, at det vrimler med mennesker, der er klar til at leje sig ind på et kontorhotel. De får altså ikke noget problem med at finde en lejer til deres iværksætterkontor. En fordel for jer som lejere er, at der er flere muligheder i storbyen. Nyuddannede bor ofte i storbyerne, og de er altså værd at gå efter, hvis I er en virksomhed, der er i gang med at vækste.
Hvad gør man så?
Skal man bare rive teltpløkkerne op og flytte til storbyen? For nogle vil svaret være ja, og for andre vil svaret være et klart nej. Man kan ikke ændre på, at et kontorhotel lige nu er et storbyfænomen. Men det, I kan gøre, er at overveje, om et kontorhotel er noget for jer som virksomhed. Hvis svaret er ja, så er det nok storbyen, der er det næste stop for jer. Er svaret nej, så kan I roligt blive i provinsen og søge muligheder der.