You are currently viewing Gode råd til kontraktskrivning ved udlejning af erhvervslejemål

Gode råd til kontraktskrivning ved udlejning af erhvervslejemål

Skal du til at nye, billige lokaler til din virksomhed? Og er det måske første gang, du står i denne situation? Uanset hvad er det særdeles vigtigt at have styr på alle detaljerne i en lejekontrakt. Så her kommer der 6 gode råd til dig, som er værd at huske på, inden du skriver under på kontrakten, når du lejer erhvervsejendomme.

1. Tjek depositum og forudbetalt leje
Som udlejer kan man opkræve op til 3 måneders leje i depositum samt tre måneders forudbetalt leje. Vær opmærksom på, at udlejeren ikke har indskrevet mere i kontrakten end lovligt er. 

2. Regulering af leje
Vær opmærksom på, hvorvidt der er indskrevet årlige stigninger af lejen, da du ellers pludselig om nogle år kan stå med en meget høj leje, så der der ikke længere er tale om billige lokaler til leje.

3. Bindingsperioden
Vær meget opmærksom på bindingsperioden – især hvis du er en nystartet virksomhed. For hvis din virksomhed pludselig ikke lykkes, eller du skal bruge meget større lokaler, kan du være bundet til de pågældende lokaler i en uønsket lang periode.

4. Ekstra udgifter
Det er meget vigtigt at læse det med småt. Skal du fx betale ekstraudgifter udover lejen til reparation af diverse anlæg, skatter, afgifter og udvendig vedligeholdelse? Husk at have styr på dette, da den månedlige pris ellers kan vise sig at være meget højere end først antaget.

5. Opsigelse
Husk at tjekke op på, hvor lang opsigelsesperioden er på erhvervsejendomme til leje. Som regel er dette tre måneder fra begges sider. Men andet kan også aftales indbyrdes. Husk dog at få alle mundtlige aftaler nedskrevet på den skriftlige kontrakt også, så der ingen uenigheder opstår.

6. Stand ved fraflytning
Sørg for, at det er klart beskrevet, hvordan lejemålet skal afleveres ved fraflytning, så der ikke opstår uenigheder. Husk allerede ved indflytning at tage billeder af erhvervslejemålet, så du altid har dokumentationen i orden.


Dette er de vigtigste huskeregler. Men husk derudover at have styr på alle formuleringerne i lejekontrakten, og at der ikke er nogen uenigheder mellem dig og udlejer. Få eventuelt en anden til at læse kontakten igennem for dig, så der er styr på hver enkelt detalje.