You are currently viewing Ny by med fokus på sundhed bygges ved Herning

Ny by med fokus på sundhed bygges ved Herning

Herning kommune opfører ny by med arbejdstitlen “Ny Nordisk By, Helstrup”, hvor fokus vil være på sundhed. Planen med byen er, at det skal være innovativt og bæredygtigt og på den måde skabe et gennemgående tema, der skal lede tankerne hen på kernen i det danske velfærdssamfund. 

Sundhed og fællesskab i fokus

Arkitema Architects skal udtænke den overordnede plan for byen, der skal rumme 4.000 indbyggere og binde de kommende Gødstrup Hospital sammen med Herning. Byen vil derudover også få rekreative arealer omkring hospitalet og opførelsen af lægeboliger skal skabe en attraktiv bosætning i området. Derfor har Herning Kommune indgået et samarbejde med Region Midtjylland omkring udviklingsarbejdet.

Erhverv og detailhandel central del af planen

Udover at huse boliger for den nye bys indbyggere, vil der ligeledes blive opført uddannelsesinstitutioner og erhverv samt detailhandel skal servicere byens indbyggere. Dette skal være med til at definere udviklingen af byen og skal indtænkes som centerfunktioner. Den endelige plan for bydelen forventes at være færdig i maj 2016, så den kan blive behandlet politisk måneden efter.

Læs mere her:

Find erhvervsejendomsmæglere her
Leder du efter et ledigt industrilokale? Find det her.
Du kan også finde kontor erhvervslejemål i Odense, Aalborg eller Aarhus.