You are currently viewing Positive tendenser for de danske erhvervsejendomsmæglere

Positive tendenser for de danske erhvervsejendomsmæglere

Der lyder i denne tid positive toner fra erhvervsejendomsmæglere herhjemme. Ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening er der nemlig kommet større aktivitet i industrikvartererne landet over. Og det har medført, at der er blevet færre ledige lager- og produktionslokaler over de seneste par år.

Markant tegn på bedring i økonomien

Det betragtes normalt som et tegn på økonomisk fremgang, når antallet af ledige industrilokaler falder, i særdeleshed når det gælder lager- og produktionslokaler. Dermed er det ikke kun de danske erhvervsejendomsmæglere, der er glade over den nye udvikling. De nye tal er tegn på en udvikling, der betyder vækst for hele samfundet.

Da ledigheden af denne type lokaler var højest, var den helt oppe på 4,3 procent som gennemsnit for hele landet, mens den i 3. kvartal af 2015 var nede på 3,2 procent. Der er dermed tale om en markant positiv tendens. Dog er ledigheden, fra et historisk perspektiv, stadig fortsat høj.

Erhvervsejendomsmæglere oplever størst ledighedsfald vest for Storebælt

Ledigheden af industrilokaler var under finanskrisen størst i det vestlige Danmark, men skønt det nuværende fald i ledigheden er landsdækkende, har erhvervsejendomsmæglere på Fyn og Jylland faktisk oplevet det største fald.

Sammenlagt kan erhvervsejendomsmæglere landet over rapportere om i alt 3,24 millioner ledige lokaler til lager og produktion. Størstedelen af de lokaler der på nuværende tidspunkt er ledige ligger stadig i vest-Danmark. Men der er dog, som nævnt, sket en væsentlig og mærkbar forbedring i dette område.

Den del af det vestlige Danmark, der p.t. står med flest ledige lokaler til industrien er Region Midtjylland. Her er der ikke mindre end 1,16 millioner ledige kvadratmetre, og det er dermed det område, hvor erhvervsejendomsmæglere har de største udfordringer i denne tid.

Erhvervsejendomsmæglere: også fald i antallet af ledige kontorer

De positive tendenser ser man ikke kun inden for lokaler til industrien. Også inden for kontorbranchen oplever de danske erhvervsejendomsmæglere, at der er færre ledige lokaler. I løbet af 2015 kunne man således registrere, at ledigheden inden for lokaler til denne branche faldt med hele 0,7 procentpoint. Bare i det sidste kvartal af året faldt ledigheden med mellem 0,1 og 1,9 procentpoint, afhængigt af beliggenhed i landet.

Læs mere her:

Find erhvervsejendomsmæglere her
Leder du efter et ledigt industrilokale? Find det her.
Du kan også finde kontor erhvervslejemål i Odense, Aalborg eller Aarhus.