Hvad skal du være opmærksom på i jagten på erhvervsejendomme til leje

Der kan være mange ting at holde øje med, når du begynder jagten på udlejning af erhvervslejemål. Disse afhænger af og varierer selvfølgelig efter, hvilket erhverv du skal bruge lejemålet til. Er det en typisk detailbutik, vil du som udgangspunkt skulle kigge på butikslokaler med plads til et varelager og et mindre område til personalet. Er det et serviceerhverv som frisør eller massør eller en simpel kontorvirksomhed, er det helt andre parametre, som kommer i spil, når du skal finde billige lokaler til leje. Men der er dog visse ting, som ikke ændrer sig for hverken den ene eller anden type virksomhed.

Beliggenhed og størrelse har større betydning, end du regner med

Beliggenhed må siges at spille en stor rolle for en hvilken som helst virksomhed, især når det er én, du skal i gang med at etablere. Hvis du ender med at vælge en forkert beliggenhed, kan det i værste fald betyde, at din virksomhed aldrig når dine ønskede højder. 

Det er værd at holde øje med markedet af erhvervsejendomme til leje over en længere periode. Det kan give dig et bedre overblik over, hvor der er størst sandsynlighed for at finde billige lokaler til leje, men det kan også give dig en indsigt i, hvilke områder der har lokaler tilgængelige alt for ofte. Sidstnævnte kan være en indikation på, at netop det område ikke egner sig til visse typer virksomheder.

Du gør dig selv en tjeneste ved at besøge virksomheder i samme stil som din egen. På den måde kan du danne dig et billede af, hvilke erhvervsejendomme til leje du selv skal være på udkig efter. Ved at undersøge markedet på denne måde kan du få en idé om, hvordan du selv ønsker, dine lokaler skal være indrettet, og hvor store eller små de skal være til lige præcis din virksomhed.

Udlejning af erhvervslejemål er mere end bare et navn på en kontrakt

Når du vil starte din egen virksomhed, bliver det uvægerligt en stor del af dit liv. Du skal være forberedt på, at du kommer til at tilbringe en stor mængde tid med at opbygge din nye virksomhed. Det vil måske overraske mange, hvor meget af deres tid – ud over normale arbejdstider – de ender med at bruge på deres nye virksomhed. Det gælder også, når det handler om at finde det helt rette lokale, som vil kunne afkrydse alle punkterne på din tjekliste. Hav tålmodighed fra start til slut. Så længe du er indforstået med, at det vil tage tid, vil det være det hele værd til sidst.

Skriv et svar