You are currently viewing Covid-19 kan gøre de ansattes krav på kontorhoteller betydeligt større

Covid-19 kan gøre de ansattes krav på kontorhoteller betydeligt større

Arbejdet på kontoret bliver i dag afviklet langt mere digitalt og med større frihed for arbejderne, end vi hidtil har været vant til. Covid-19 har kun styrket den udvikling yderligere. Allerede inden var hjemmearbejde og freelance-arbejde i større grad blevet kontorfrit. Men hvad skal det betyde for din virksomhed, dit iværksætter-kontor, din kontorbygning? Skal du forvente, at dine ansatte kommer glade tilbage med åbne arme? Eller måske skal du forvente, at dine ansatte vil kræve en anden arbejdsstruktur. Bliv klogere på, hvordan dit kontor indrettes til de ansattes fortjeneste. 

Er kontorbygningerne i fare? 

Ligegyldigt om I er en lillebitte virksomhed, der har 3-4 ansatte, eller om I er 1.000, vil et kontor næsten være uundgåeligt. Hvor skal I ellers mødes med kunder, samarbejdspartnere og hinanden? Arbejdsmarkedet og kontorbygningerne bliver mere digitale, ja, men de uploades ikke 100 % til digitalt brug. Jeres kontorbygning er i fare, hvis I vil anse hjemmearbejdet som en fare. Et iværksætter-kontor eller en kæmpe kontorbygning kunne også se hjemmearbejdet som en mulighed for kontoret. En mulighed for at udnytte kvadratmeterne bedre og de ansattes arbejdsbetingelser.  

Tag ved lære af kontorhotellerne

De store, traditionelle kontorbygninger som iværksætter-kontorerne skal tage ved lære af kontorhotellet. Ikke fordi de ansatte skal betale for deres kontorplads. Men fordi et kontorhotel stiller den ansatte fri til at benytte kontoret, når det giver mening. Arbejdsdagen kan tilpasses, så den bedre rammesætter dagen med pasning af børnene, afhentning og andre projekter. Så længe den samme kvalitet af arbejde opnås, kan den geografiske placering af arbejdet have væsentlig mindre betydning.

Vi har alle sammen set, hvordan arbejdet kan gøres endnu mere digitalt og styret mere af de ansatte selv – det har særligt de ansatte set. Hvis du vil holde styr på de bedste ansatte, skal arbejdet rammesætte den brug af kontoret, de faktisk kan se en mening med. På et kontorhotel kan de møde tidligere end alle andre, senere eller bare til væsentlig færre timer. De ansatte vil søge hen til den arbejdsplads, hvor de kan finde bedst mening med administreringen af deres arbejdstimer. Hold på dem med et fleksibelt kontorhotel og udnyt så den plads, der nu gøres fri i kontorbygningen.