You are currently viewing De nyeste trends for erhvervslejemål

De nyeste trends for erhvervslejemål

Markedet for erhvervslejemål undergår løbende nye udviklinger og tendenser, og det er værd at holde øje med de nyeste trends. I dette indlæg ser vi nærmere på de seneste nye trends for erhvervslejemål, og hvad du kan forvente, der kommer til at ske i de kommende år. Så læs med, og bliv opdateret, så du holder dig ajour med udviklingen og måske også kan blive inspireret til at omdanne din virksomheds erhvervslokaler.

Større fokus på bæredygtighed

Et af de helt store buzzwords i disse år er bæredygtighed, og det er også på dagsordenen for flere og flere virksomheder. Også når det gælder erhvervslejemål, er der kommet et langt større fokus på bæredygtighed. Når der bygges nye erhvervslokaler i både større og mindre byer, stilles der i dag langt større krav til, at byggeriet skal leve op til en række bæredygtige principper. 

Der skal bygges med de rette materialer, og bygningerne skal have et minimalt forbrug af ressourcer for at holde sig kørende. Derudover er der større fokus på genbrug af materialer, som derfor også vil være et krav for mange virksomheder, når de lejer sig ind i nye erhvervslejemål. Bæredygtige ejendomme med de rette certificeringer er i dag i langt højere kurs end tidligere.

Coworking bliver stadig mere populært

I de seneste år er konceptet coworking blevet langt mere populært inden for erhvervslejemål. Coworking som koncept handler om, at flere virksomheder, freelancere og selvstændige lejer sig ind i det samme erhvervslejemål og arbejder side om side. Kontorfællesskaber og kontorhoteller spirer frem, da det giver både større og mindre virksomheder adgang til et nyt professionelt og socialt netværk i deres dagligdag.

Så uanset om man er udlejer eller lejer af et erhvervslejemål, kan det være en god idé at overveje, hvilke muligheder der er for at indrette ejendommen på en måde, som kan være indbydende for coworking. Som udlejer kan man tiltrække flere lejere, og som lejer kan man opnå fordele og synergi ved at arbejde side om side med andre virksomheder og selvstændige.

Mere hjemmearbejde skaber mindre pladsbehov

En af de helt store trends i de seneste år er en væsentlig stigning i antallet af medarbejdere, som arbejder hjemmefra i større eller mindre grad. Det blev en nødvendighed under coronapandemien, men selvom vi nu er vendt tilbage til normale tilstande, har mange virksomheder holdt fast i fleksible arbejdspladser, hvor hjemmearbejde er en del af hverdagen for medarbejderne.Med flere timer væk fra kontoret er der nu også mindre pladsbehov for mange virksomheder, når de leder efter erhvervslejemål. Det vil nemlig ofte være muligt at rumme alle medarbejdere på mindre plads, når der i dag er mange, der arbejder hjemmefra et par dage om ugen.

Skriv et svar