You are currently viewing Det er fordelagtigt at leje erhvervslokaler i stedet for at eje

Det er fordelagtigt at leje erhvervslokaler i stedet for at eje

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du skal finde nye erhvervslokaler til din virksomhed. Det er især vigtigt at have en forestilling om, hvor længe din virksomhed skal være i de nye lokaler. Hvis der er planlagt en ekspansion inden for den nærmeste fremtid, og virksomheden derfor igen skal rykke videre til større lokaler og en anden adresse, er der ingen grund til at købe erhvervslokalerne i stedet for at leje dem.

Store økonomiske fordele

Hvis din virksomhed alligevel skal skifte adresse om nogle få år, er omkostningerne ved at købe erhvervslokalerne store og unødvendige – derfor er det ofte mere fornuftigt for økonomien at leje lokalerne. Når man køber lokaler, er der for eksempel omkostninger som gebyrer til banker og advokater, som din virksomhed aldrig får igen. Det samme gælder salæret til ejendomsmægleren, der også skal dækkes økonomisk. Samtidig slipper I for at sætte penge af i budgettet til at betale ejendomsskat, og som en ekstra bonus er der ingen grund til at bekymre sig om et eventuelt fald i ejendommens værdi, når I bare er lejere af lokalerne. Det betyder, at der altså er utroligt mange fordele ved at leje virksomhedens lokaler i stedet for at eje dem. Det gælder især, hvis I alligevel planlægger at flytte i nye lokaler efter en række år.

Fleksibiliteten er i højsædet

Ud over de mange økonomiske fordele er der også en del praktiske fordele. Der er en langt større fleksibilitet ved at leje lokaler i stedet for at købe dem. Det betyder for eksempel, at hvis der sker forandringer i virksomheden, som man ikke lige havde set komme, og der eventuelt er brug for større eller mindre lokaler, skal I ikke også bekymre jer om at få solgt de gamle lokaler.

Hvis I lejer jer ind i en erhvervsejendom med flere kontorlokaler, som alle er ejet af den samme udlejer, bliver fleksibiliteten endnu større. Der vil nemlig være mulighed for at ekspandere jeres virksomhed uden at skylle flytte til en ny adresse, når I har brug for det.

Samtidig kan det være en fordel, hvis I går efter at finde lokaler i en ejendom, hvor der for eksempelvis er en lounge, kantine eller et fitness, som de ansatte frit kan gøre brug af. Når dine medarbejdere ser hinanden uden for de formelle rammer i arbejdstiden, vil de lære hinanden at kende på en anden måde, og virksomheden vil blive styrket på det sociale plan.

Der kan samtidig være mange fordele at hente, hvis I lejer jer ind i en ejendom med andre virksomheder – det kan nemlig resultere i nye kontakter fra andre brancher og fordelagtig idéudveksling under frokosten.