You are currently viewing Erhvervslejemål har mange fordele

Erhvervslejemål har mange fordele

Som regel betyder det, hvis du har en virksomhed, at du også har brug for erhvervslokaler, hvori du kan have den daglige drift af forretningen. Der opstår dog mange spørgsmål, når det kommer til, om du skal købe eller leje. For at dine medarbejdere er motiverede, og virksomheden drives optimalt, er det vigtigt, at du finder nogle gode lokaler, der fordrer et godt og kreativt arbejdsmiljø. Det er i dag ligeledes vigtigt at være omstillingsparat og fleksibel, fordi verden er så foranderlig. Du opnår dog bedst disse kriterier i et lejet lokale. Teknologiske forbedringer eller nye globale udviklinger kan gøre, at du pludselig ønsker at skifte lokaler til det bedre, og så er du altså i en langt bedre position, hvis dine erhvervslokaler er lejede.

Slip for at spekulere i boligmarkedet

Markedet for erhvervslokaler er lige så ustadigt, som boligmarkedet kan være. Dette behøver du dog ikke at bekymre dig om, hvis du blot er lejer. Som lejer skal du nemlig ikke tænke på, hvorvidt værdien af bygningerne stiger eller falder, for du har ingen penge i klemme. Hvis værdien pludselig er stærkt nedadgående, kan du sagtens flytte lokaler alligevel, for det er ikke dig, der mister noget ved at flytte. Endnu en fordel ved at være lejer er, at der er mangel på erhvervslokaler til salg i de store byer. Det kan derfor være en hurtigere proces at leje sig ind, i stedet for at vente på nogle lokaler du kan købe.

Færre udgifter

En naturlig del af at være virksomhedsejer er ønsket om, at det går ens virksomhed godt. Når det går en virksomhed godt, er det tit naturligt, at den vokser. Du skal måske bruge et større lager, mere plads til maskiner og flere medarbejdere. Det betyder helt konkret, at du må ud og finde nye, større erhvervslokaler eller kontorer, og så er det altså lettere at komme ud af det nuværende lokale som lejer end som ejer. Som lejer slipper du også for en del udgifter i forbindelse med flytningen. Du kan nemlig se dig fri for at skulle betale for ejendomsmæglere og boligadvokater.

Virksomhedens fremtid

Det er aldrig til at sige, hvad fremtiden bringer, og derfor kan det være en fordel at sidde i en ret fleksibel position i forhold til at kunne flytte. Som nævnt ovenfor kan du få brug for at flytte, fordi virksomheden vokser. Det kan også ske, at I vælger at fokusere på et bestemt geografisk område, eller flytter til bedre logistiske placeringer. Alt dette kan du let gøre som lejer. Hvis du har kortsigtede planer, er det også altid at foretrække at leje lokaler, da du så kan koncentrere dig om din virksomhed i stedet for at bekymre dig om et usikkert marked.